image_pdfimage_print

Heatnet is specialist op het gebied van plafondverwarmingssystemen

De diverse mogelijkheden van plafondverwarmingHeatnet biedt diverse manieren voor plafondverwarming.

Droogbouwsysteem geschikt voor plafondverwarming, ook voor koeling

E Nergy IQ: Elektrisch droogbouwsysteem 230 Volt

E-Nergy Carbon / Drytec als plafondverwarming (Veilige 36 Volt systemen)

DRYTEC Plafondverwarming 36 Volt

Infrarood verwarmingspanelen (alleen voor verwarmen)

Infrarood verwarmingsfolie, te verwerken in het plafond (alleen voor verwarmen)

Waarom plafondverwarming?

Omdat dat oppervlak in de meeste ruimten, afgezien van enkele verlichtingsarmaturen, nog volledig vrij is om te gebruiken voor verwarmen en koelen!
Kijk omhoog en zie geen enkele belemmering om vanuit het plafond te verwarmen en koelen. Dit in tegenstelling tot alle andere vormen van verwarming die momenteel worden toegepast.
Het plafond biedt dus de grootste oppervlakte om een ruimte gelijkmatig te verwarmen.

Stralingswarmte: de meest natuurlijke en energie-efficiënte manier van verwarmen !

Een goed ruimteklimaat vereist een techniek, die niet alleen het vereiste koel- of verwarmingsvermogen biedt, maar creëert ook een gezonde en comfortabele omgeving.
Daarbij wordt bij voorkeur een energie-efficiënte en milieuvriendelijke technologie gebruikt. De natuur biedt ons de oplossing !
De natuur laat ons zien, dat de warmteoverdracht door stralingswarmte de enig juiste manier is om een comfortabele en energie-efficiëntie ruimte te creëren.

Oppervlak verwarming en koeling

Stralingswarmte in plaats van warme lucht

Conventionele verwarming metradiatoren en airconditioningsystemen gebruiken lucht voor het transport van warmte. De lucht moet zo gelijkmatig mogelijk door de te verwarmen ruimte circuleren en verdeelt daardoor de warmte.
De praktijk laat zien dat deze manier zuiver theoretisch goed werkt.
Airconditioning systemen produceren onaangename ontwerpen. Radiatoren produceren tegelijk met de warme lucht ook stof en ziekteverwekkende micro-organismen, zoals bacteriën en virussen. Beide zijn niet alleen onaangenaam, maar kunnen je ook ziek maken.

De moderne wijze om in ruimten de temperatuur tge regelen, maakt gebruik van de oppervlakteverwarming en oppervlakte koeling door middel van stralingswarmte.
Vloerverwarming wordt algemeen beschouwd als een erkende en betrouwbare techniek. Vandaag is het niet meer alleen luxe, maar vaak een vanzelfsprekende standaard in nieuwe gebouwen.

Maar uiteindelijk zijn alle om ons heen liggende oppervlakken geschikt voor thermische activering, zowel voor verwarming als voor koeling van ruimten.
Wat de verwarmingseffecten en efficiëntie betreft, zijn de technieken vanaf het plafond, de muur en de vloer echter verschillend.
De beslissing wat de beste manier is, is vrij simpel, als de lessen vanuit de natuur gevolgd wordt. Men komt dan al snel tot de conclusie dat plafondverwarming en plafondkoeling de beste keuzes zijn. Omdat warmte van bovenaf komt!

Een vergelijking tussen de gangbare verwarmingssystemenZie de verschillen in manieren van het verwarmen van een ruimte. De tot nu toe gebruikte manier: het verwarmen met radiatoren, blijkt de minst efficiente manier van verwarmen!


Zeker met de komst van systemen, zoals warmtepompen, zonnecollectoren of lage temperatuur cv-ketels, wordt het verwarmen van ruimten met lage temperatuursystemen steeds belangrijker.

Water in plaats van lucht

Een gezond binnenklimaat zorgt naast de juiste temperatuurregeling voor een voldoende frisse en schone kamerlucht.

Aangezien warmtevervoer via de lucht als warmteoverdrachtsmedium significant minder energie-efficiënt is boven water, gebruikt het capillair matten systeem wateroppervlakteverwarming en oppervlaktekoeling.
Bij zowel verwarming als koeling heeft het water hier een temperatuur, die dicht bij de gewenste kamertemperatuur ligt.
De aandrijfkracht van de vereiste pompen voor watercirculatie is laag in vergelijking met de ventilatorprestatie van een traditioneel airconditioningsysteem.
Zelfs als een bronventilatie om een schone en gezonde binnenlucht te verzekeren, is opgenomen in de operationele kostenberekening van het gehele systeem, biedt deze innovatieve manier van verwarmen en koelen de beste oplossing!

LAAT U INSPIREREN DOOR DE MOGELIJKHEDEN VAN PLAFONDVERWARMING!